Skolan, m.m

Hej!

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Efter plugget gick jag hem till en kompis och vi satt vid datan och garvade åt en kille ^^ Efter maten gick jag och min syster ut med Inok och Skrållan. Vi gick runt och gick in i skogen. Vi hoppade över massa grenar och träd. Men när Inok skulle hoppa sista hindret så fastnade hon på något sätt och ramlade framåt så att hon tog emot med huvudet. Sackars liten .. :(
Kollade om hon hade gjort illa sig men det hade hon inte, som tur var!
På vägen hem så gick vi in på en liten stig i skogen och så helt plötsligt så var det något som stack till i benet.
Det började svida och det brändes jätte mycket.
Jag kollade om det var något märke och det var svullet och rött.
Jag sa att jag hade blivit biten av en orm men på skojj.
Det var ingen brännässla eller så.
Mamma tror att det antingen var en getinge eller en broms..
Får se hur det ser ut imorgon.

Puss&Kram

Linns tur att prata!


Det är säkert ingen som inte har läst Tessans senaste inlägg "Dagens hjälte", eller hur? Då kanske ni kan förstå att jag idag kronar Tessan som dagens hjälte. Hatten av för henne helt enkelt! Det är antagligen många utav er som undrar varför det blir en massa uppståndelse kring en så simpel gest att ge vatten till en behövande, men grejen var att Tessan visade enormt medlidande till den här drabbade tjejen att hon grät efteråt.

 



För er som inte fattar ett skit om vad jag snackar om är det så att jag och Tessan stötte på en tjej på penedeln idag, hon hade tagit alldeles för många piller - antagligen för att ta sitt eget liv. Hon hade svimmat tidigare, men vaknat någon minut innan jag och Tessan hoppat ombord. Hon grät floder och skakade, hon var rädd helt enkelt. Hon sa att hon inte kunde andas och hon krampade ett flertal gånger i hela kroppen. Det var en man vid hennes sida som hjälpte henne, som försökte få kontakt med henne.
Jag frågade mannen om jag skulle ringa ambulans. Han gjorde det istället, tjejen fick då ett hysterianfall och sa att vi inte fick ringa. Hon ville inte bli inlagd då hon varit det tidigare.. Hon bönade och bad, men vi var ju tvunga. Vi kunde ju inte låta henne sitta där. Hon stirrade på mig och Tessan och sa konstant: Hjälp mig, snälla hjälp mig!

Vi kom till Handen där vi fick med tjejen ut. Jag och Tessan visste inte vad vi skulle göra, mannen var i telefonen samtidigt som han höll henne på fötter. Så vi gick, men 2 minuter senare ångrade vi oss. Vi ville göra något mer. Jag kom med förslaget att ge henne någonting att dricka. Tessan fick då en adrenalinkick och rusade till Pressbyrån och köpte vatten. Tjejen blev så tacksam att hon kramade om Tessan. Sedan fanns det inte mycket mer vi kunde göra.. Vi vet dock inte när eller om sjukvårdare kom, men antagligen gjorde dem det. Hoppas bara att stackaren klarar sig.

Grejen med det hela var att det endast var EN person som tagit hand om tjejen när hon svimmat. En person, på ett fullsatt tåg! Vad hände med att hjälpa en medmänniska? Folk satt istället och stirrade eller tittade bort.
Att Tessan blev dagens hjälte är med den enkla förklarningen: Hon bryr sig om människor. Om Tessan fått som hon velat hade hon suttit med tjejen ännu, fast på sjukhuset - bara för att veta att hon mår bra.

Tänk på det nästa gång någon råkar illa ut.
Hjälp en medmänniska istället för att ignorera!

/L


Dagens hjälte..?

Hej!

Idag så har jag varit i Haninge Centrum tillsammans med min syster Linn. När vi var påväg dit och satte oss på tåget så var det en tjej brevid oss som satt och skakade och grät, det var en man hos henne också. Hon sa att hon precis hade svimmat och att hon hade tagit piller, överdos. Hon grät och bad om hjälp men när min syster frågade om vi skulle ringa någon sa hon att hon inte vill bli inlaggd IGEN! Och hon var inte mer än 16-19 år!
Mannen ringde och den stackars flickan kollade på mig och sa "Snälla hjälp mig" . Vad skulle jag göra? Jag var så rädd. Vi gick av vid "Handen" och dom två gjorde också det.
Han pratade med någon och hon stod och skakade och kunde knappt stå.
Linn och jag tänkte bara gå. Men vi kunde inte bara lämna henne där med honom. Jag sprang upp och köpte en flaska vatten och gav den till henne. Först trodde hon att det inte var vanligt vatten men jag sa att den var oöppnad och lät henne dricka det. Hon började gråta och sa "Tack". Då sa jag att allt skulle gå bra och att allt skulle bli som vanligt igen bara hon fick lite hjälp och så kramade hon mig :'(
När vi åkte upp för rulltrappan igen så började jag gråta av chocken och att det var sjukvårdare påväg och så.
Det var så synd om henne tyckte jag..
Linn sa att jag hade blivit "Dagens hjälte" för att jag hade hjälpt henne och gett henne vatten.
När vi kom hem så slappade vi bara...

Puss&Kram


Skulle du ha hjälpt henne?


Ny kategori!



Nu kommer det att komma en ny kategori här på allyouhavetoknow! Den heter kort och gott Linns tur att prata, framgår ganska tydligt eller hur? Jag, Linn, är Tessans storasyster. Jag kommer att skriva lite om pinsamma saker Tessan gjort eller sagt i sina dar. Hoppas att ni kommer bli nöjda med min insats!

/L

Godnatt

Hej!

Nu ska jag gå och lägga mig, det är en dag imorgon också!
Tack för alla kommentarer jag har fått från er ^^
Blir lite bilder imorgon tror jag.
ÄLSKAR ATT BLOGGA!
Godnatt!

Puss&Kram


Pinsamheter

Hej!

Idag har jag typ inte gjort ett ända skit. Jag och familjen åkte ner till båten och kollade lite, vär där i max 5 minuter.. Sen skulle vi fika men fiket var stängt. Efter att vi hade tagit en promenad så åkte vi och handlade. På
vägen till båten så stannade vi på en outlet och kollade, våran moster har sa att det var jättefina kläder och skor så. Vi gick in och kollade. Kom ut med en ny vår/höst jacka som jag fick av pappa :)
På kvällen åt vi fondue.. GOTT! :D

Pinsamheter= Min syster Linn ska logga in på min blogg en gång i veckan och skriva något pinsamt jag  har gjort. :) Så ni får det lite skoj och så.

Puss&Kram


Jag på en närbild! :)


Jag på en stor bild :)

Fixad

Hej!

Nu på kvällen så hade min syster lite roligt med mig och börjsde smika och styla mitt hår. Har två exempel på bilder. Ska ner och duscha sen ska jag sova.

Puss&Kram


första bilden, jag


andra bilden, jag och min syster, som ser ovanligt normal ut i ansiktet Ü


sista bilden, only me


Skolan och stan

Hej!

Skolan har varit som vanligt, helt okej. Det var en ganska lat skoldag :)
Efter skolan så åkte jag och min kompis Amanda in till stan för att vi skulle träffa hennes mamma, köpa piercing och ta en fika.. Men hennes mamma kom inte och hon kunde inte heller lägga in pengar på hennes kort för det var fel på automaten .. TYPISKT. Men vi satt inne på drottninggatan och kollade på massa snygga killar som gick förbi. Roligt som fan! Sen blev vi kissnödiga och gick först till Sergel men det var ingen som skulle kolla på bio så vi kom inte in.. Efter det fick vi springa till Mc Donalds men där var det sådan kö så vi sprang till Kulturhuset och vi fick åka upp och ner med hissen innan vi kom fram till "toalettplanet". När jag kom hem så åt vi fläskkotlett meh heasselbaks potatis och kantarellsås GOTT!
Men nu ska jag gå upp och kolla på Remeber Me.

Puss&Kram























Remember Me - rekomenderar!


TÄVLA!

Hej!

Nu har du chansen att vinna ett läderarmband och en fotlänk. Båda är världa 99 :- styck.
Jättefina.

Läs mer på Ebbas blogg. http://ebbaalexandra.blogg.se/

SKNYNDA NU ! Ü

Skoldag + tack

Hej!

Idag har jag varit i skolan och det har ju typ varit som alla andra dagar. Helt okej. Bakade kakor på Hemkunskapen och dom blev asgoda :)
När jag kom hem gick jag direkt till datorn och började blogga. Märkte då att jag hade fått väldigt många kommentarer och jag vill bara säga TACK till alla som har kommenterat så fina kommentarer, som har lagt ner lite tid till mig (a) Men jag tror jag ska gå upp och kolla på film, sätta på mig ett par tofflor. Tycker det är lite kallt här hemma, burr..
Men jag skriver nog senare också!

Puss&Kram


Jonathan (Jonte) i min klass :)


Skolan

Hej! Just nu sitter jag i skolan och har håltimme :) ligger i det stora uppehållsrummet och lyssnar på musik. Vi har snart lunch och det blir korv. Men jag skriver mer sen när jag kommer hem :) Puss&kram

Hundpromenad

Hej!

Nu har jag kommit hem från hundpromenaden. Det var riktigt trevligt att vara ute med dom idag, förutom att jag fick springa cirka 300 meter -.- Det var så att jag höll i den yngsta hunden och kopplet låg ganska löst i handen och så helt plötslig så får hon ett ryck och springer åt andra hållet -.- Och när jag roppade på henne tyckte hon att det var jättekul att bli jagad. Hon spring ner i en trappa och in i två tunnlar.
När hon var i ena tunneln såg jag en tjej som gick där och jag roppar ju såklart:

Jag: Kan du försöka ta hunden?

Tjejen: Nej det får du göra själv!

Vem fan säger så när hunden är LÖS? Jag skulle ta den direkt om jag så en springande hund och en tjej bakom..!
Men sen fick jag tag på henne och skällde ut henne. Sen gick jag hem.. Men det var så det gick till -.- Men det var kul ändå ;)

Puss&Kram


Skrållan - hon som sprang iväg



Skulle ni ta en hund om någon frågade och ni såg att hunden var lös ? KOMMENTERA!

Skolan, och tack!

Hej!

Har varit i skolan idag och det var väll helt okej. Men alla säger att det ska bli så jävla svårt i skolan och då känner man ju sig väldigt peppad -.-
Som sagt min skoldag har varit "normal" eller vad man nu ska säga ^^
När jag kom hem så kom mina två kompisar förbi tillsammans med min syster. Kollade på filmen "I love you Philip Morris" GUDOMLIGT söt :)

Ska gå ut med Inok och Skrållan nu! Skriver senare och lägger säker upp en bild på dagens promenad.

Puss&Kram


Rekomenderar den !




Jag vill bara tacka för alla fina kommentarer jag har fått om min header och så. TACK ;D

Sova

Nu ska jag och lägga mig :)
Nattinatti

Puss&Kram

Dagens låt!



DJ Jose - Turn the lights off


Inok o Skrållan

Hej!

Det blev inte så att jag åkte till stallet med min syster. Jag var hemma och så gick jag ut med två hundar: jag ska typ få ett schema vilka dagar jag kan gå ut med dom och så :)
Jag var ute i ca. 1½ timme. Riktigt mysigt ^^
När jag hade lämnat dom hade jag och min kompis kommit överens om att jag skulle komma till henne så fort som möjligt. Vi spelade Super Mario bros. :) Riktigt roligt.
Men nu är jag hemma och ska kanske gå in och duscha, sen ska jag nog sova. Är så jäkla trött!

Puss&Kram  



Inok :D

Museum.

Hej!

Idag skulle vi samlas klockan 07.30 vid pendeltåget! :o
Jag fattade inte det, det är liksom andra dagen i skolan och då åste man gå upp hur tidig som helst. Man gick typ upp som en zoombie ^^ Men i alla fall, vi skulle till ett museum inne i stan, gamla stan.  
Vi kollade på massa olika "raser" som dom säger, "rasbiologin". Indelningen av människor och religion. Det var väldigt intressant men inte så jättekul.
Vi slutade vi halv 11 och då fick man stanna kvar inne i stan om man ville. Jag och 3 andra kompisar stannade kvar. Vi bestämde oss för att äta på Kungshallen och vi kom dit vid 10.50 och undervåningen öppnade 11. Så då satte vi oss utanför och snackade, gissa vem som gick förbi då. Jo, Bingo Rimer. Coolt ;)

Gick upp och handlade med mamma när jag kom hem och när vi gick så började det regna, TYPISKT!
Träffade min kompis på vägen hem och hon berättade att hon hade börjat läsa mandarin på gymnasiet :o
Men jag skriver mer sen. Ska till stallet senare så.. :)

Puss&Kram


Bingo Rimer


Skolstart.

Hej!

Idag började jag skolan igen. Jag började 9:an den här gången!? :D
Fatta vad skönt att det här blir sista året, kommer skratta av glädje när jag slutar. Det låter som att jag har gått i skolan jättelänge nu men det har liksom bara gått en dag. Hoppas att 9:an går lika fort som 8:an :)
Vi gjorde typ inte ett dugg, vi snackade lite och så!
Ska fixa en design nu!

Puss&Kram

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0